Onze rassen

Bij de selectie van onze rassen gaan we zorgvuldig te werk. Na lang overwegen hebben we vooral gekozen voor authentieke rassen die hun waarde reeds bewezen hebben op vlak van smaak en textuur.

Britse runderen; de Aberdeen “Black Angus” en de Hereford

Onze rassen uit Groot-Brittanië worden gekenmerkt door hun prachtige marmering. Met marmering halen we de flinterdunne lijntjes smaakvol vet aan die door het vlees lopen. Tijdens het bereiden smelt deze marmering en geeft het zijn smaak af aan het omliggende vlees. Hierdoor blijft de smaak optimaal behouden met als bonus een ongelooflijke malsheid.

Daar waar je bij Aberdeen Black Angus kan genieten van een sterke marmering en een volle smaak, wordt de Hereford gekenmerkt door een lichte marmering en een verfijnde smaak.

Les Français!: Blonde d’Aquitaine & Limousin

Onze Franse rassen staan garant voor een fijndradige structuur van hun vlees. Deze runderen geven met hun fijne huid en forse spierontwikkeling een uitstekende kwaliteit, zonder afbreuk te doen aan hun malsheid. Limousin runderen staan gekend voor hun eigenzinnig karakter, wat zich weerspiegelt in hun vlees. Blonde d’Aquitaine wordt in de Franse gastronomie hoog gewaardeerd en heeft een laag cholesterolgehalte.

Afkomstig uit Italië: Piemontese & Chianina

Deze twee reuzen in de gastronomie zijn al eeuwen lang een gevestigde waarde in Italië. Ze zijn gekenmerkt door een fluweelzachte structuur die gecombineerd wordt met een unieke smaak en een laag cholesterolgehalte.

De Chianina is een van de oudste en grootste veerassen ter wereld. Ze hebben een volle smaak en zijn dé leverancier van de “Bistecca Fiorentina”. Piemontese heeft een fijne vleesdraad, een zachte structuur en is zeer mals.

Toegevoegd

c